Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: O δολοφόνος της Χαλκιδικής...

Αναγνώστης (Γιώργος Βρεττός) γράφει:
Μία από τις πολλές ειδήσεις πριν από μερικούς μήνες ήταν, ότι κατασχέθηκε ένα φορτηγό που έριχνε μπάζα στο Σέιχ Σου. Αν η ποινή αυτή ήταν απαραίτητη  για  να  προστατευτεί  το φυσικό περιβάλλον από τoν ασυνείδητο, που το μόνο που τον ένοιαζε είναι να  κερδοσκοπήσει, εγκληματώντας κατά  της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων του, τότε ποια είναι η δίκαιη  και  αναλογική ποινή (ηθική, ποινική, αστική, χρηματική) που πρέπει να επιβληθεί σε βάρος αυτού που επιτρέπει, σε μια από τις πιο  ομορφότερες περιοχές της Χαλκιδικής ανάμεσα στα Αρχαία Στάγειρα και στο Αγιο Όρος, να: --->>> 
 
1)       Ανοιχθεί  ένα τεράστιo όρυγμα και να κατασκευαστούν χημικά εργοστάσια στην  καρδιά  ενός  πανέμορφου  αρχέγονου δάσους, που έθρεψε για πολλούς αιώνες εκατοντάδες οικογένειες ανθρώπων και έγινε η κατοικία πολλών και σπάνιων  ζώων και φυτών σε μια περιοχή από τις πιο όμορφες της χώρας, που βρίσκεται ανάμεσα στα Αρχαία Στάγιρα και το Άγιο  Όρος.
2)       Εξαφανιστεί ο  υδροφόρος ορίζοντας του βουνού που κράτησε στην ζωή τους  χιλιάδες κατοίκους των διπλανών χωριών και τα δεκάδες χιλιάδες δέντρα, που ξεδίψασε τις καλλιέργειες της περιοχής και έδωσε εισόδημα πολλών αιώνων και ρυπανθούν τα επίγεια νερά, σύμφωνα με το πόρισμα του καθηγητή Υδραυλικής του Α.Π.Θ
3)       Εναποτεθούν  τεράστιες ποσότητες τοξικών αποβλήτων μέσα στο βουνό, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών και ελληνικών νόμων, καταθέτοντας την νέα ντροπολογία που με φωτογραφική διάταξη αλλάζει το καθεστώς του δάσους και επιτρέπει αυτό το κακούργημα.
4)       Καταστραφεί η οικονομία   της περιοχής που βασίζεται  σε  μια  μεγάλη  ποικιλία  δραστηριοτήτων,  μεταξύ των οποίων ο τουρισμός, εναλλακτικός , θαλάσσιος, θρησκευτικός και  αρχαιολογικός, η αλιεία,  η γεωργία,  η λατομία,  η μελισσοκομία  και  πολλές άλλες. Το πρόσχημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Αυτή  τη  στιγμή στην εταιρία δουλεύουν 350 εργαζόμενοι, δηλαδή 1000 με τις οικογένειές τους , έναντι των άλλων 17000 που ζουν από τις άλλες δραστηριότητες. Μας είπαν πόσες θέσεις θα δημιουργηθούν αλλά δεν μας είπαν πόσες χιλιάδες θα χαθούν.
5)       Δημιουργηθούν   συνθήκες   μονοκαλλιέργειας   για  τους  κατοίκους,  οικονομικής  και  πνευματικής ,  εκδιώκοντας   κάθε   άλλη δραστηριότητα απ’ την περιοχή. Η αρχή έγινε  με τις  χορηγίες. Πολιτιστικοί  σύλλογοι  εξυμνούν τα  μεταλλεία,  ενώσεις  ξενοδόχων  ξεχνούν να δουν το δάσος (της καταστροφής του περιβάλλοντος, δασικού, υδάτινου, θαλάσσιου και ατμοσφαιρικού αλλά και της δικής τους  οικονομικής  καταστροφής) και  βλέπουν  μόνο  το δέντρο  με κρεμασμένα τα 30 αργύρια στα κλαδιά του. Βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, κανάλια τηλεόρασης ξεπουληθήκανε στο Γιουσουρούμ για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ.
6)       Καταστραφεί η υγεία των ανθρώπων της περιοχής, που σύμφωνα με τον καθηγητή κοινωνικής ιατρικής του Α.Π.Θ κ.Μπένο, θα οδηγεί ακόμη και σε θανάτους.
7)       Επικρατήσουν,  σε  όχι  μεγάλο  βάθος  χρόνου,  Οργουελικές  συνθήκες  ζωής. Φανταστείτε  την  περιοχή, που  οι κάτοικοί της  θα εξαρτούνται όλοι από την μοναδική  εταιρία, η οποία θα προσλαμβάνει τους ημετέρους και αρεστούς όπως ακριβώς κάνει τώρα, και καθώς δεν  θα υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα επιλογής, θα καταντήσουν όμηροι, έρμαια του κάθε σπιούνου που θα μεταφέρει  τις χρήσιμες πληροφορίες για να γίνονται οι  μελλοντικές  προσλήψεις  ή  απολύσεις. Οι  κάτοικοι που  θα  ελέγχονται  και θα αυτοελέγχονται, οι κάτοικοι που θα φοβούνται ακόμη και την σκιά τους.
Και όταν η εταιρία φύγει, τι;  Ένας κρανίου τόπος , μολυσμένος, χωρίς νερά, όπου δεν θα υπάρχει πια καμία δυνατότητα εργασίας και ζωής, όπου ο τουρισμός θα έχει σβήσει και όπου δεν θα υπάρχουν  οι δυνατότητες να πιάσουμε το νήμα που είχαμε αφήσει κάποτε. Θα είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.    

Και  όλα  αυτά   με  μια  μεθόδευση  πλήρως  αντιδημοκρατική,  διαπλεκόμενη  αντιδεοντολογική,  εντεταλμένη.  Χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής. Με κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με προθεσμία λήξης της διαβούλευσης λίγες μέρες μετά. Με μια διαβούλευση στημένη από την εταιρία, με face control  στις εισόδους της Νομαρχίας, με   προπηλακισμούς  και  εκδιώξεις  φορέων που ήταν κατά της Μ.Π.Ε  Με εξαγορά των μέσων μαζικής «ενημέρωσης» της Χαλκιδικής, με στημένες εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας από κανάλια  που φυτεύουν δεντράκια στα βουνά της Αττικής  και  τοξικά  απόβλητα  σ΄ αυτά  της  Χαλκιδικής.  Με   την  πλήρη  σιωπή  των  τεράστιων  διαδηλώσεων  για τα δεδομένα της Χαλκιδικής και  συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, από τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, (με φωτεινή εξαίρεση την «Ελευθεροτυπία» που οδηγούν την Ελλάδα στην πνευματική παρακμή.

Και όλα αυτά παρά:
       
1)       Tην εκπεφρασμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής που αγωνιούν για το μέλλον τους και για την  βιβλική καταστροφή που μεθοδεύουν αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα σαν τα μούτρα τους.
2)       Tις μελέτες των πιο έγκυρων επιστημονικών φορέων , όπως το Συμβούλιο περιβάλλοντος του ΑΠΘ που εγκρίθηκε από 28 τμήματα του,  των  300  Πανεπιστημιακών  που  υπόγραψαν  ένα  κείμενο κατά  της  εγκατάστασης  της  μεταλλουργίας,  του ΤΕΕ/ΤΚΜ,  του Δασαρχείου Αρναίας και της διεύθυνσης Δασών της Χαλκιδικής,  των ειδικών επιστημόνων κ. Καραμούζη ειδικού για τα υπόγεια νερά, κ. Μπένου  καθηγητή  Κοινωνικής  Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Χ.Λαζαρίδη,  καθηγητή  μηχανικής  τροφίμων  της  Γεωπονικής  σχολής,  Σ. Δημητριάδη,  καθηγητή  του  τμήματος  Γεωλογίας  του ΑΠΘ , του Επιμελητηρίου περιβάλλοντος κ.λ.π. Δηλαδή όλων εκτός της εταιρίας της μεταλλουργίας χρυσού.
3)       Τις παλιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, όταν επιχειρήθηκε να γίνει κάτι ανάλογο στην Ολυμπιάδα.

Έτσι λοιπόν αναρωτιόμαστε τι είδους άνθρωπος  άνθρωπος αυτός που:
α)    συνεργάζεται  με  έναν  πρώην  υφυπουργό, τον κ. Πάχτα που εκδιώχθηκε  κακήν  κακώς από το υπουργικό συμβούλιο  γιατί υπέγραψε την γνωστή ομώνυμη ντροπολογία του Πόρτο Καρράς, που ξεπούλησε 317000 στρέμματα για εκμετάλλευση, μαζί με όλα τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις της TVX  στο γελοίο ποσό των 11 εκατ. και απάλλαξε τις προηγούμενες εταιρίες από την υποχρέωση να αποκαταστήσουν το κατεστραμμένο περιβάλλον και που τώρα επανήλθε στον τόπο των εγκλημάτων του  να αποτελειώσει οριστικά την Χαλκιδική, τον γενέθλιο τόπο του.
β)   υπογράφει την απόφαση  έγκρισης της Μ.Π.Ε των 4500 σελίδων που εκπόνησε εταιρία με ανάθεση και χρηματοδότηση από την εταιρία της μεταλλουργίας (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…) μέσα σε μερικές μόνον μέρες από την εγκατάστασή του στο υπουργείο
αγνοώντας την απόρριψη της μελέτης από όλους τους επιστημονικούς φορείς και επιστήμονες της χώρας που ασχολήθηκαν με το θέμα; Πότε πρόλαβε να ενημερωθεί, να μελετήσει, να αντιπαραθέσει τις μελέτες; Ή να το ρωτήσουμε  αλλιώς (όπως είναι  το σωστό) πως μπόρεσε  να καταδικάσει μια ολόκληρη περιοχή σε θάνατο,, χωρίς να έχει ιδέα, άρα χωρίς να τον ενδιαφέρει για το τι υπογράφει;
γ) Επιβεβαιώνει  ότι η πολιτική εξουσία δεν υπάρχει πια, την πάτησε η Οικονομική εξουσία και την έκανε υποτακτική  και μοιραία. Άβουλη δεν λέω, γιατί  είναι ολοφάνερη η βούλησή της να αντιταχθεί στα συμφέροντα του λαού και να εξυπηρετήσει άλλου είδους συμφέροντα.


Εμείς οι κάτοικοι μόνον ένα μόνο μπορούμε να πούμε  (μαζί με  τον θυμό  αλλά  και  τον οίκτο μας) για  τον  Γ. Παπακωνσταντίνου: Είναι  αυτός  που  υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου της Χαλκιδικής. Η μεταλλουργία χρυσού θα το εκτελέσει.

Συνεργοί στο έγκλημα:
Πάχτας:       Δήμαρχος της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, πρώην υφυπουργός του Πόρτο Καρράς (με έναν απ’ τους συμβούλους του να είναι  ο  νυν  υπουργός  περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, πρώην διορισμένος Νομάρχης Χίου, πρώην διορισμένος Νομάρχης .Έβρου, πρώην  βουλευτής Χαλκιδικής.
Λαφαζάνης: Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπος της μεταλλουργίας και των τοξικών αποβλήτων, πρώην Νομάρχης  ΠΑΣΟΚ, νυν συνεργάτης  του γαλάζιου Δήμαρχου Πολυγύρου κ. Ζωγράφου.
Ζωγράφος:  Πρώην Δήμαρχος Αρναίας, πρώην Βουλευτής της Ν.Δ, πρώην Νομάρχης που συντόνισε την κατάπτυστη διαβούλευση  του Νομαρχιακού συμβουλίου, νυν Δήμαρχος Πολυγύρου. Πρώην  συντοπίτης του κ.Πάχτα, νυν του κ. Λαφαζάνη.
«Στελέχη» του υπουργείου «Περιβάλλοντος» που συνέφαγαν και συνταξίδεψαν, πάντα με χρήματα που τα έβγαζαν εκείνη την στιγμή από την τσέπη τους και συνεργάστηκαν  άψογα με τους Έλληνες  στην κατασκευή του Δούρειου ίππου,  αν και Τρώες.

 ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,  ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ   ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΙΟ ΒΛΑΚΩΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ;

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  (ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ),
ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.  ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.



Δημήτρης Βρεττός



Δεν υπάρχουν σχόλια: