Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Χαλκιδική. ΚΚΕ. Επίκαιρη ερώτηση, για θέματα υγείας του Νομού...

Με ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο Βουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης θίγει το πρόβλημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο Πολυγύρου λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Επικίνδυνες οι ελλείψεις προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, (Γ.Ν.Χ.) Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής (ΓΝΧ) και τα Κ.Υ. της περιοχής της Χαλκιδικής λόγω της εμπορευματοποίησης της υγείας και της υποχρηματοδότησης έχουν τραγικές ελλείψεις.--->>>








Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η υγεία και η ίδια η ζωή των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, που βρίσκονται στο νομό τους περισσότερους μήνες του χρόνου, λόγω της μεγάλης τουριστικής περιόδου (Μάρτη με Οκτώβρη).
Πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά και οξυμένα προβλήματα. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για νοσοκομείο που εφημερεύει όλο το χρόνο.

Οι προβλεπόμενες θέσεις για το Γ.Ν.Χ. είναι 520 και έχουν καλυφθεί μόνο οι 299. 
Οι κενές θέσεις αγγίζουν δηλαδή το 45% και αφορούν όλους τους κλάδους, με αποτέλεσμα κλινικές όπως η Μαιευτική/Γυναικολογική να υπολειτουργούν, το τμήμα της αιμοδοσίας, εδώ και 5 χρόνια καλύπτεται από γιατρούς του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί η νέα πτέρυγα και παραμένουν κλειστά άκρως απαραίτητα τμήματα όπως η ΜΕΘ, η ΜΑΘ, η αίθουσα ανάνηψης, τα ΤΕΠ κλπ. Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί επί 24ωρου βάσης, την στιγμή που το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα.

Ταυτόχρονα δεν λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ν. Καλλικράτειας, ενώ τα πολυδύναμα ιατρεία της Ιερισσού και της Συκιάς δεν είναι εξοπλισμένα και στελεχωμένα ώστε να λειτουργούν πλήρως.

Παράλληλα η Χαλκιδική στερείται πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου ΕΚΑΒ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής..

Τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά, άλλωστε το Κόμμα μας με προηγούμενες ερωτήσεις του τα είχε προβάλλει, παρόλα αυτά όμως κανένα από τα προβλήματα δεν επιλύθηκε. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα θεωρούν ότι εμπαίζονται.
Η κατάσταση αυτή στις υπηρεσίες υγείας της Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστικό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εφάρμοσαν στον χώρο της Υγείας, αντιμετωπίζοντάς την σαν εμπόρευμα. Με αφορμή το χρέος η κυβέρνηση προχωρά στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης για την Υγεία, ανοίγοντας παραπέρα το δρόμο στους μονοπωλιακούς ομίλους του χώρου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε: 
1. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σε συνδυασμό με την γενναία χρηματοδότηση, ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του νοσοκομείου με την λειτουργία όλων των τμημάτων και αυτών που είναι κλειστά αλλά και των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ της περιοχής..

2. Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οιονδήποτε τρόπο προσερχόμενοι να εξεταστούν ή να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας.
Ο βουλευτής
Θεόδωρος Ιγνατιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: