Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ 
ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΟΛΟΙ στη 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ: 9.30 πμ Προσυγκέντρωση στην ΚΑΜΑΡΑ. 10.30 πμ Συγκέντρωση στο ΕΚΘ. Μετά την πορεία ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ - ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ το (πρώην) Υπουργείο ! ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! 10 πμ στην ΕΥΑΘ (κτήριο Εγνατίας) & πορεία προς το Λιμάνι. 7 μμ στον Λευκό Πύργο. --->>>




 

Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο βλέπουμε ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ –ΕΕ –ΔΝΤ έχει αποτύχει σε κάθε επίσημο στόχο που έβαλε, καθώς το δημόσιο χρέος μεγάλωσε. Την ίδια στιγμή πέτυχε τους πραγματικούς στόχους που είχαν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και η ΕΕ: να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία, να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις και να υπονομεύσουν κάθε κοινωνική παροχή. Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος της καταστροφής: νέα φορολογική αφαίμαξη, άνοδος τιμών στα είδη λαϊκής ανάγκης, επιδημία απολύσεων και απλήρωτης - ανασφάλιστης εργασίας, κλειστά νοσοκομεία και σχολεία, παράλυση των δήμων λόγω χρεών (με αυξήσεις σε τέλη και κοινωνικές υπηρεσίες, ομηρία συμβασιούχων κλπ), ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ΕΥΑΘ, των λιμανιών, τράπεζες και χονδρέμποροι κατακλέβουν τη φτωχομεσαία αγροτιά.
Να ποια είναι τα αίτια της αγανάκτησης. Αυτή γεμίζει τους δρόμους του αγώνα εδώ και ένα χρόνο σε κάθε απεργία, έχει κάνει το Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο και κάθε Πλατεία της Αγανάκτησης μια ακόμη απειλή του χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού και της κυβέρνησής του, των αδίστακτων υπουργών του Παπανδρέου που υπηρετούν τα συμφέροντα του πιο αρπακτικού κεφαλαίου. Η συγκλονιστική καθημερινή σχεδόν κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Την ίδια ώρα η απεργία διαρκείας της ΔΕΗ και οι διαρκείς κινητοποιήσεις σε ΕΥΑΘ, Λιμάνι και ΔΕΚΟ δίνουν τον τόνο για ακόμα μεγαλύτερη πανεργατική κλιμάκωση.

Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσουν τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.
Οι πλατείες και οι απεργίες δείχνουν ότι δεν έμειναν στηρίγματα για την κυβέρνηση εκτός από τα ΜΑΤ και τα μεγάλα ΜΜΕ με τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του ΔΝΤ και του ΣΕΒ. Συνοδοιπόροι σε αυτή την πολιτική είναι ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη που ψηφίζουν τους νόμους της κυβέρνησης και όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Κι ο Κουβέλης μας υπόσχεται ότι μπορεί να μαλακώσει την ίδια πολιτική.
Η χρεοκοπημένη κυβέρνηση Παπανδρέου, που πριν λίγες μέρες ήταν έτοιμος να παραιτηθεί μπρος στη λαϊκή οργή, εκβιάζει την κοινωνία με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Απαιτούν να δεχτούμε την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ για να σωθούν δήθεν μισθοί και συντάξεις. Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα: κάθε ευρώ από τα τοκογλυφικά δάνεια της Τρόικας πηγαίνει στην πληρωμή του δημόσιου χρέους. Ένα δημόσιο χρέος που έχει πληρωθεί με το παραπάνω κι όλο διογκώνεται, είναι πλέον αδύνατο να αποπληρωθεί. Το σχέδιό τους είναι η διάσωση των τοκογλύφων δανειστών και η χρεοκοπία των εργαζόμενων της χώρας.
 
Δεν υπάρχει περιθώριο για αυταπάτες και για εκλογικά σενάρια: μόνο ο λαός στο δρόμο οδήγησε στις 15 Ιούνη τον Παπανδρέου στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Συνεχίζουμε ως τη νίκη με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια! 
Το διήμερο 28-29 Ιούνη το κίνημα στον τόπο μας καλείται να δώσει μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η μάχη ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενάντια στη βαρβαρότητα των μέτρων και την πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας απαιτούν να μη λείψει από τον αγώνα καμιά και κανείς μας.

✓Να ανατραπούν Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, Σύμφωνο για το ευρώ,
το Μνημόνιο, όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι.
✓Παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους !
✓Έξω απ’ το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Καμιά αυταπάτη για φιλολαϊκές λύσεις εντός τους.
✓Να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα με δραστική ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
✓Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, όχι μείωση που ζητά η ΝΔ και ο ΣΕΒ. Μείωση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα, τους εργάτες, τους νέους και τους ανέργους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων.
✓Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες. Δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
✓Κρατικοποίηση των τραπεζών, με εργατικό έλεγχο. Τέλος της αφαίμαξης από τα δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: