Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Θέλουν τον πλήρη έλεγχο της χώρας... (video)

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ξένη παρέμβαση στην Ελληνική οικονομία, μέχρι δηλαδή στην είσπραξη φόρων (!!!) και στις ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας (!!!)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΤ-3


Στα διακινούμενα σενάρια από μερίδα (κυρίως του ηλεκτρονικού) Τύπου περί μαζικών απολύσεων στην ΕΡΤ και λουκέτων σε περιφερειακούς σταθμούς (μεταξύ αυτών και της ΕΡΤ-3), έχουμε να ανταπαντήσουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό σε καμία περίπτωση.

Στέλνουμε και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ούτε που να το σκέφτεστε!

Αρκετά ανεχτήκαμε τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα που υπερβαίνουν το 30% του εισοδήματός μας και τη μη υπογραφή ΣΣΕ από το 2009. Η αγανάκτησή μας έφτασε στο κόκκινο!

Το Δ.Ν.Τ. και οι απαιτήσεις του πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη. Δεν μπορεί να εκ-βιάζει, χώρες, λαούς, εργαζόμενους και να ισοπεδώνει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες.

Εξάλλου, η φίμωση της δημόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης (με τα όποια προβλήματα εμφανίζει αυτή επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις την αντιλαμβάνονται ως ένα κρατικό μέσο προπαγάνδας), θα απελευθερώσει τα τρωκτικά των ιδιωτικών συμφερόντων που θα επιχειρήσουν να βάλουν οριστικά, ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία και να καταστήσουν μουσειακό είδος το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.

Καλούμε τις Ενώσεις Συντακτών, την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση πως η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση της ΕΡΤ (και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη της ΕΡΤ-3), θα συνιστά απρόκλητη κλιμάκωση του πολέμου που μας έχουν κηρύξει και θα είναι η αφορμή για την εκδήλωση (επιτέλους!) της δικής μας οργής και αγανάκτησης. (Στη φωτο -του συναδέλφου φωτορεπόρτερ Κώστα Παπαδόπουλου- από παλαιότερη (2009) διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΜ-Θ -μίας και μοναδικής!- έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ είχε αναρτήσει στην είσοδο το μαυροκόκκινο πανό που έγραφε “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”).

Οι καταλήψεις των εγκαταστάσεων της δημόσιας ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και η αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση των ΜΜΕ, σύντομα, ίσως να μην είναι ουτοπικό ενδεχόμενο…

Τολμήστε να περάσετε τους σχεδιασμούς σας και σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας!

Αγανακτισμένοι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3
ΜΕ ΑΠΟΨΗ