Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"Ανακατάληψη" της πλατείας Καταλονίας στη Βαρκελώνη... (video)

Εν συντομια:
στις 8 το πρωι ηρθαν οι Mossos (τα ματ σα να λεμε) με πληρη εξαρτηση,συνοδευοντας φορτηγα του δημου και ξηλωσαν μεγαλο μερος των εγκαταστασεων. Ο λιγος κοσμος που υπηρχε δεν μπορεσε να κανει πολλα, η παθητικη αντισταση που ειχε αποφασιστει ειχε σαν αποτελεσμα να φαμε πολυ ξυλο. Χτυπουσαν στο ψαχνο, επεσαν πλαστικες σφαιρες και εχει πολλους τραυματιες (λενε για πανω απο 100 ατομα)
Σιγα σιγα αρχισε να μαζευεται κοσμος, το ξυλο συνεχιζοταν, ο κοσμος δεν ανταπεδιδε τα χτυπηματα, αλλα η οργη εβραζε. Και μολις γιναμε --->>>
 




 πολλοι, τους πηραμε στο κυνηγι. 
Οι μπατσοι τρεχανε σε ατακτη φυγη για αρκετη ωρα (μιλαμε για πολλες διμοιριες με κλουβες, οπλα, μασκες και ασπιδες, για να παρετε εικονα), τους φτασαμε 200 μετρα απο την πλατεια, μπηκαν στις κλουβες και εκαναν να φυγουν, ο κοσμος τους πηρε απο πισω αλλα 100 μετρα, τελικα μεσα απο τις κλουβες και κανοντας επικινδυνα σλαλομ με ταχυτητα μεσα σε χιλιαδες κοσμο (οπου πλεον τους πετουσε ο,τι εβρισκε) πηραν δρομο. 
Η στιγμη που το πληθος μερικων χιλιαδων ανθρωπων μπηκε στην πλατεια περνωντας αναμεσα και απο πανω απο κορμια μπατσων (που ετρεχαν πανικοβλητοι με τον κοσμο να τους σπρωχνει, να τους χτυπαει και να τους βριζει) δεν εχει προηγουμενο. 
Τεραστια νικη, η πλατεια ανακαταληφθηκε, και ηδη εχουν αρχισει να ξαναστηνονται τα παντα. 
Ο,τι διαβασετε στα καθεστωτικα ειναι ψεμματα. 
Προφανως ειναι δυσκολο να πουν την αληθεια, οτι ο κοσμος πηρε στον κυνηγι τα ματ, οτι εγιναν μαχες με τραυματιες και οτι καταφεραμε να διωξουμε την αστυνομια απο την πλατεια ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ. Ιστορικη στιγμη στην Βαρκελονη, να δουμε τι αντικτυπο μπορει να εχει...
Venceremos
σιβυλλα (αναδημοσιευση απο indignado, μέσω "indymedia")

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/93174/