Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"Χάσατε όλους τους στόχους" λέει η Τρόικα...

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο προδημοσίευση του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, η Τρόικα, που επισήμως θα παρουσιάσει την έκθεση-πόρισμα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος σύγκλισης, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας μας από ΕΕ και ΔΝΤ!
Το γερμανικό περιοδικό, που φέρεται να έχει εξασφαλίσει  το πόρισμα των ειδικών-“εξεταστών” της Ελλάδας, υποστηρίζει --->>>
 
πως στο τελικό κείμενο της αξιολόγησης η Τρόικα γράφει ότι το έλλειμμα είναι ακόμα υψηλότερο του αναμενόμενου, η κυβέρνηση “εξακολουθεί να δαπανά περισσότερα απ’ όσα είχαν συμφωνηθεί” και πως υπάρχει αποτυχία και ως προς τα φορολογικά έσοδα.

Το περιοδικό μάλιστα  ζήτησε τη γνώμη του Επιτρόπου  Όλι Ρεν, ο οποίος φέρεται να απάντησε πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως η ΕΕ θα περιμένει  το τελικό κείμενο της Τρόικας  για να αποφασίσει για την τύχη της επόμενης, κρίσιμης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πως το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να χορηγήσει το δικό του μερίδιο από την 5η δόση του δανείου εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος!

Πάντως το θέμα προκάλεσε  την άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, δηλώνει πως δεν υπάρχει ακόμα καμία έκθεση-πόρισμα της Τρόικας και πως οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της συνεχίζονται ακόμα και θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: