Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"Σοβαρεύτηκε" ο Πάγκαλος; τόσο το χειρότερο ! (και 2 videάκια...)

Ισχυρή Κυβέρνηση, με 15%
Έδωσε μια συνέντευξη (στο «Έθνος της Κυριακής»), ο Θ. Πάγκαλος, στην οποία (...στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος της), είναι λιγότερο ...Πάγκαλος από κάθε άλλη φορά !!!  Δε βρίζει σχεδόν καθόλου !!! και απαντάει στις ερωτήσεις, περίπου σαν ένας ...συνηθισμένος πολιτικός !!!
Και γι' αυτά που λέει, όπως ότι: η επιστροφή στη δραχμή, θα μας πήγαινε στο χειμώνα του '41 και μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν γι' αυτό διακινούν τα σενάρια επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας ή ότι (σε ότι αφορά στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών) η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like --->>>





και τα unlike του facebook... είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, λες: "εντάξει, απόψεις του και και θέσεις του είναι, αυτά πιστεύει και πρεσβεύει, τι να κάνουμε;"

Αυτά τονίζουν κυρίως, σήμερα, sites, blogs κλπ και σ' αυτά εστιάζουν. Και πολύ λίγο αναφέρονται,  σ' ένα άλλο, το πιο ...επικίνδυνο κι αντιδημοκρατικό (για μένα) που ειπωμένο από τον αντιπρόεδρο (και θεωρητικά Νο 2 της κυβέρνησης), έχει τη σημασία του. Λέει στο τέλος, ρίχνοντας το γάντι, στον έτερο πόλο του δικομματισμού, λέγονρας:
"...αν ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί..." ...κι εντάξει αυτόε είναι γνωστός "λεονταρισμός" των κομμάτων εξουσίας, όταν η αντιπολίτευση αμφισβητεί την πλειοψηφία τους...
Αλλά στη συνέχεια (και δώστε βάση), καλεί τη Ν.Δ. να ψηφίσει μαζί με την κυβέρνηση νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση...
Επί λέξει: "Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα πάμε σε ακυβερνησία, που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το Δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο... Αν θέλει ο Αντώνης Σαμαράς πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο, που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση». 

Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Στα απλά ...ελληνικά (κι εφόσον προϋπόθεση είναι μόνο "το πρώτο κόμμα"):
Ακόμη και με 15% πχ, το 1ο κόμμα, να σχηματίζει Κυβέρνηση (!!!)

Και γιατί τα γράφω, όλα αυτά, τα "τραβηγμένα";
'Ετσι απλά σαν ...καμπανάκι.
Γιατί όταν οι δημοσκοπήσεις δείξουν κάποια στιγμή ξεκάθαρα το Σαμαρά και τη ΝΔ πρώτο κόμμα, δεν αποκλείεται αυτοί να ...σηκώσουν το γάντι και να δούμε, κάποιο τέτοιο εκλογικό νόμο "εξάμβλωμα", να ψηφίζεται σε πλήρη σύμπνοια (πρώτη φορά θα είναι;) από τους δυο μονομάχους !!!


====================================

Κι επειδή (...σχετικά με τον Πάγκαλο, πάντα) 
κάποιοι δεν συμφωνούν μ' αυτά που ακούστηκαν γι' αυτόν στις πλατείες 
(γνώμη τους), εγώ λέω απλά:  
αυτό που λες, αυτό κάποτε θα ακούσεις... 
κι αν είσαι πολιτικός και ...εν χορώ...  
ΔΕΙΤΕ τα 2 video



Δεν υπάρχουν σχόλια: