Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Επίθεση στα blogs... Μια (ακόμη) απάντηση στον Θεόδωρο Πάγκαλο...

απο τον Άνεμος
Κάτω από άλλες συνθήκες και σε περίοδο ευνομίας και ασφάλειας δικαίου, οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ίσως θα μας φαίνονταν γραφικές και αστείες... ίσως θα γελούσαμε με την ασχετοσύνη αλλά και το "απύθμενο" μίσος ενός ανθρώπου που εμφανώς "έχει πρόβλημα" με κάθε τι που έχει μείνει ελεύθερο ακόμη σ' αυτή τη χώρα !!!
Οι δηλώσεις του στην "Καθημερινή" του Αλαφούζου (που πάντα στην εφημερίδα και το κανάλι του έχει χώρο για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους απόψεις) δεν είναι τυχαίες...  
Η κυβέρνηση έχει αμολήσει πάλι τον Αντιπρόεδρό της, ως ντόπερμαν, για να προετοιμάσει με το δικό του τραμπούκικο τρόπο, το έδαφος και να προλειάνει τις αντιστάσεις, για τη φίμωση της μπλογκόσφαιρας --->>> 

που πολύ τους έχει κάτσει στο στομάχι!!

Και εδώ και πολύ καιρό όχι μόνον οι νυν "σωτήρες" μας αλλά και οι απελθόντες προσπαθούν να βρουν τρόπο, να εφεύρουν δούρειους ίππους και να ανοίξουν κερκόπορτες για να εισβάλουν στην "ελεύθερη δημοσιογραφία" των πολιτών και να φιμώσουν και την τελευταία σκεπτόμενη φωνή!!

Ας αποκρυπτογραφήσουμε λοιπόν τι προγραμματίζουν και με τι τρόπο θα μεθοδεύσουν τα σχέδιά τους:

1) Ομολογεί ο κ. Πάγκαλος, προλογίζοντας, ότι τα μπλογκ επηρρεάζουν το χαρακτήρα και το μέλλον της Δημοκρατίας μας...
Επομένως στόχος τους είναι ο δήθεν "δημόσιος" διάλογος, προφανώς με τα δικά τους "παπαγαλάκια" για να ανοίξουν το θέμα που μας το λέει ξεκάθαρα, απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και της κριτικής της εξουσίας! Αυτή τη δυνατότητα λοιπόν θέλουν "να κουρέψουν"!
Δεχόμαστε δημόσιο διάλογο αλλά με μας κι όχι με τα παπαγαλάκια τους!
Αν τολμάνε ας καλέσουν σε αληθινό διάλογο τους αληθινούς μπλόγκερ κι όχι τους δικούς τους Δούρειους ίππους!!

2) Μας λέει: "Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις".
Αυτό είναι που τους εξαγριώνει!! Ότι ο κόσμος πλέον μπορεί να εκφραστεί και να επικοινωνήσει άμεσα, χωρίς η εξουσία να μπορεί να τον ελέγξει! Η ΕΞΟΥΣΙΑ τους απειλείται λοιπόν από τα blogs και κανείς άλλος!!
Κι αυτό για τον κ. Πάγκαλο τα αναγάγει σε ακραίο σύμβολο του λαϊκισμού (sic)!
Και δεν είναι ακραίο σύμβολο του λαϊκισμού τα ασύστολα ψέμματά τους για να υφαρπάξουν την ψήφο μας φωνάζοντας "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"?

3) Μας λέει επίσης ότι: "Ο δημόσιος λόγος των blogs είναι ο χειρότερος βιαστής της ελληνικής γλώσσας. Εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές".
Ο άνθρωπος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, και νομίζει ότι κι οι μπλόγκερ επιτίθενται σ' όσους τους θέτουν ερωτήματα με τη φράση που ο ίδιος εκτόξευσε με θράσσος στο δημοσιογράφο: "Δεν γαμ... κι εσύ πρωί πρωί"!!!

4) Τρέμει στη σκέψη της δυνατότητας του κόσμου να ενημερώνεται πλέον μέσα από τα μπλογκ! Μας λέει: "Η πρόσφατη απεργία του Τύπου ανέδειξε ακριβώς αυτή τη διάσταση, αφού ελλείψει εφημερίδων όλοι στράφηκαν σ’ αυτά για να μάθουν νέα με αποτέλεσμα να οργιάσουν κάθε είδους φήμες"!!
Δηλαδή τι θέλει να πει? ότι τα μπλογκ διαδίδουν φήμες ενώ τα ξεπουλημένα ΜΜΕ που έχουν καταντήσει φερέφωνά τους, διαδίδουν ...αλήθειες?? Εδώ γελάμε!!

5) Το Δούρειο ίππο όχι της καταστροφής των εφημερίδων αλλά της προβοκατόρικης φίμωσης της μπλογκόσφαιρας εκτρέφετε εσείς κ. Πάγκαλε, με το να θεωρείτε μπλογκ τα δημοσιογραφικά "δήθεν μπλογκ" που μετέφεραν τη δημοσιοκαφρίλα τους στη μπλογκόσφαιρα, που στην απόλυτη πλειοψηφία της, δεν έχει σχέση με δημοσιογράφους, αλλά περιλαμβάνει απλούς, ελεύθερους και ενεργούς πολίτες που γράφουν μέσα από τα σπίτια τους και συνήθως δεν παράγουν ειδήσεις αλλά εκφράζουν απόψεις επί των ειδήσεων και βάζουν τον κόσμο να σκεφτεί... κι όχι να καταπίνει αμάσητο ό,τι εσείς του σερβίρετε με τους Αρχιμάγειρες της δικής σας δημοσιογραφίας!!
Παροτρύνει τους δημοσιογράφους να μη φλερτάρουν με το διάβολο!
Δεν είναι Διάβολος τα μπλογκ κ. Πάγκαλε!! Διάβολοι είναι όσοι τρομάζουν από τη δύναμη και το φως των μπλογκ και επιχειρούν να τα εξαφανίσουν!!

6) Μας λέει "Τα ανώνυμα μπλογκ δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών». Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία".
Και εδώ γελάμε! Τα πιστεύει αυτά που λέει? Ο φασισμός της γενίκευσης βολεύει!! Πάντα μ' αυτήν ισοπεδώνουν τα πάντα και προκαλούν σύγχιση και διχασμό!

Όμως κ. Πάγκαλε εσείς έχετε τρόπο να συλλάβετε τους εκβιαστές... γιατί ανησυχείτε? 
Κατονομάστε τους, καταγγείλτε τους και εφαρμόστε το νόμο για την άρση της ανωνυμίας τους. 
Η νομοθεσία μας το επιτρέπει αυτό, στην περίπτωση του εκβιασμού. Ε
ίναι απλά τα πράγματα!

Όσο για την ισηγορία εδώ κι αν γελάμε...
 Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ο κάθε απλός πολίτης έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα ακόμη και να βρίσει όπως ο κ. Πάγκαλος που εκστομίζει ό,τι του κατέβει, εναντίον των πάντων, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες??
Πίσω από τη βουλευτική ασυλία κ. Πάγκαλε κι εμείς θα μπορούσαμε να πούμε επώνυμα τα πάντα!!
Μη μας προκαλείτε λοιπόν σε άνιση μάχη μαζί σας... δεν είμαστε πια και τόσο βλάκες... δεν πείθετε... αντίθετα εκτίθεστε ακόμη περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: