Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Χαλκιδική. Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ...

O δήμος Αριστοτέλη, μετά την αποδοχή της δωρεάς μελέτης από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: “Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τοπικών Κοινοτήτων Στρατωνίου, Στρατονίκης και Σταγείρων, Δήμου Αριστοτέλη” στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη”. Η πρόταση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου εμπίπτει σε συγκριτική αξιολόγηση και, εφόσον εγκριθεί, θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100%. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.340.000,00 € περίπου. --->>>


 



Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων προτείνεται να κατασκευασθεί μεταξύ των  οικισμών  Στρατωνίου  και  Στρατονίκης  γειτονικά  στο  ρέμα Κοκκινόλακα. Για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων έχει επιλεγεί η τεχνολογία της δραστικής λάσπης παρατεταμένου αερισμού, με μικροφίλτρανση, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έργα εισόδου, βιολογικό αντιδραστήρα, μονάδα πάχυνσης και αφυδάτωσης ιλύος, μονάδα φυσητήρων και χώρο ελέγχου της εγκατάστασης και του χημικού εργαστηρίου. Ακόμα θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου όπως έργα εσωτερικής οδοποιίας, χώρος Parking, δενδροφύτευση, και φωτισμός, καθώς και έργα υποδομής.

Μετά τα έργα εισόδου τα λύματα εισέρχονται στον βιολογικό αντιδραστήρα, όπου είναι εγκατεστημένες μεμβράνες μικροφίλτρανσης και όπου υπόκεινται σε αερόβια επεξεργασία. Τα επεξεργασμένα λύματα θα εξέρχονται από τον βιολογικό αντιδραστήρα με φυσική ροή.

Τα λύματα μετά την προεπεξεργασία και την βιολογική τους επεξεργασία αφού απολυμανθούν, οδηγούνται στον αποδέκτη, που θα είναι το ρέμα Κοκκινόλακκας. Μπορούν επίσης να διατεθούν για την άρδευση της γύρω περιοχής.

Με την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων θα λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
 
«Η πρόταση χρηματοδότησης του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Στρατωνίου, Στρατονίκης και Σταγείρων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη”, αποτελεί άλλη μια σοβαρή προσπάθειά μας για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που αφορά τρεις από τις Τοπικές μας Κοινότητες.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής και στην προστασία του περιβάλλοντος.  Η ασφαλής  διαχείριση των λυμάτων θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες του Δήμου μας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.
Η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Στρατωνίου, Στρατονίκης και Σταγείρων, είναι μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος, σε συνέχεια των επαφών που είχαμε με τους τοπικούς φορείς της περιοχής για την διαμόρφωση ενός δικτύου προστασίας των ακτών μας σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.
Απώτερος στόχος είναι η διαχείριση και επεξεργασία των λυμάτων να επεκταθεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές μας Κοινότητες».

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: