Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ. Η φετινή πρωτομαγιά να γίνει βήμα νέων αγώνων ...

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ
Με το ΠΑΜΕ και τη Κοινωνική Συμμαχία να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,
Η φετινή πρωτομαγιά να γίνει βήμα νέων αγώνων, για τη συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.
Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Δίχως τη δουλειά μας δεν μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως τους καπιταλιστές, μπορεί.  --->>> 



Με τη δουλειά μας, δημιουργήσαμε τεράστιο πλούτο. Η χώρα μας έχει έμπειρο εργατικό   δυναμικό, δυνατότητες για παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές. Μπορεί να εξασφαλίζει μισθούς και συντάξεις που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπή ζωή για όλους, με ασφάλεια για το μέλλον και κοινωνική φροντίδα, με αποκλειστικά δημόσιες – δωρεάν παροχές όπως υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό.

ΚΙ’ ΟΜΩΣ
Η εργατική τάξη και ιδιαίτερα τα παιδιά της καταδικάζονται στην εξαθλίωση, την ανεργία και την απόγνωση
, τσακίζονται εργατικά δικαιώματα, οι μικροί έμποροι βάζουν λουκέτα, οι μικροί αγρότες αφανίζονται.Οι λαοί απειλούνται με νέους πολέμους.
ΓΙΑΤΙ όμως ζούμε χειρότερα ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για καλύτερη ζωή;

ΓΙΑΤΙ ο παραγόμενος από την κοινωνία πλούτος δεν επιστρέφει σ' αυτούς που τον παράγουν αλλά συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια. Εξακόσια δισεκατομμύρια μάζεψαν οι Έλληνες πλουτοκράτες στις Ελβετικές Τράπεζες. Εκατό δισεκατομμύρια Ευρώ δόθηκαν από το κράτος στους τραπεζίτες. Κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Γι’ αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις.

Ο καπιταλισμός είναι βαρβαρότητα είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση. Για να βγει απ’ αυτή καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, κλείνει επιχειρήσεις, φθηναίνει τη τιμή της εργατικής δύναμης, χρεοκοπεί το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο. Όσο κερδίζει το κεφάλαιο, τόσο θα χάνουν οι εργαζόμενοι. Κέρδη και λαϊκή ευημερία δεν πάνε μαζί.

Πόλεμος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανατροπές παντού!
Να αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στη πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για ανατροπές παντού, στους χώρους που δουλεύει, μορφώνεται και στις γειτονιές που ζει η εργατική οικογένεια.
Να απαλλαγούμε από τον ζυγό του μετώπου κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που ορκίζονται σ’ αυτήν και λένε να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα, ενώ ετοιμάζουν νέα κέρδη για τη πλουτοκρατία, μετά τη κρίση.

Εργάτη, μη δεχτείς να σε "γδάρουν" για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Τα μέτρα του μνημονίου ΔΕΝ είναι προσωρινά.

Νεολαίε, μη πιστεύεις τις φωνές που με επαναστατικές κορώνες ζητάνε απλά καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού και συκοφαντούν το ΠΑΜΕ και τους εργατικούς αγώνες. Ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται με καλύτερη διαχείριση.

Επιβάλλεται να ανατρέψεις τις δουλοπρεπείς σε κάθε κυβέρνηση και εργοδοσία, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Δέχθηκαν την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, τη μείωση των μισθών, τη κατάργηση των Συμβάσεων. Αφοπλίζουν την εργατική τάξη. Κυβέρνηση και βιομήχανοι στηρίζονται επάνω τους.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. σε κάθε χώρο δουλειάς.
Επιβάλλεται ταξική σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Να βλέπουν κάθε μέρα, σε κάθε τόπο δουλειάς πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι εργατών, το οποίο δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.

Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία
Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης - Αλλαγή τάξης στην εξουσία
Η εργατική τάξη, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες, που υποφέρουν, οφείλουν να οργανωθούν, να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα.
Δε χωρά καμιά καθυστέρηση. Ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη για τη ζωή του και τα παιδιά του. Χρειάζονται αντοχή, θυσίες. Θυσίες, όμως για το λαϊκό συμφέρον και όχι για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που μας επιβάλλονται σήμερα.
Όσοι περισσότεροι εργάτες κατανοούν το σύνθημα “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” θα αντιλαμβάνονται τη δύναμή τους, θα αδυνατίζει η πλουτοκρατία. H εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μέτωπο αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς για την προστασία της ζωής, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Να εμποδίσουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων, στην κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Διέξοδος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της είναι η δική τους εξουσία. Νόμος θα είναι το συμφέρον όσων παράγουν το πλούτο κόντρα σ’ αυτούς που σήμερα τον καρπώνονται. Θα σχεδιάσει την οικονομία των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους. Ο παραγόμενος πλούτος και τα μέσα που τον παράγουν, θα γίνουν λαϊκή περιουσία. Ο πλούτος παράγεται απ' το λαό, ανήκει στο λαό.
ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
ΑΠΡΙΛΗΣ 2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Wall Street Journal»: Η Εφημερίς της ... Κυβερνήσεως!

«Το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται να αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση (...) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - που περιλαμβάνει ΟΣΕ, καζίνο, ακίνητη περιουσία, τυχερά παιχνίδια, εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές - δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και για να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αποκρατικοποιούνται και να προκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις των επενδυτών για την Ελλάδα».

*

Τα παραπάνω γράφτηκαν στην «Wall Street Journal», την εφημερίδα που αποτελεί το «ευαγγέλιο» της Μέκκας του καπιταλισμού και απηχεί τις απόψεις του διεθνούς ιμπεριαλιστικού τζόγου.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης (σ.σ.: η υπόθεση ισοδυναμεί με το γενικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα), δε βρίσκεται τόσο στο επαινετικό για το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην ημερομηνία που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Και τούτο διότι δεν γράφτηκε χτες, ούτε προχτές, ούτε καν το Μάρτη, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις αποφάσεις για την εκποίηση των 50 δισ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο άρθρο, που περιγράφει εν είδει ακτινογραφίας και μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στην «Wall Street Journal» την 1/10/2010!

Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι «επενδυτές», τόσο οι εγχώριοι όσο κι εκείνοι που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, το τσουνάμι της εκποίησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το γνωρίζουν - χαρτί και καλαμάρι - εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες!

Το γεγονός αυτό συνιστά μια πρώτης τάξεως απόδειξη: Οι διάφοροι αδαείς, που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου και της Μπιρμπίλη είναι «ασυντόνιστη» και «απρογραμμάτιστη», δεν σκαμπάζουν «γρι» από διαδικασίες και προεργασίες «φαστ τρακ» ξεπουλήματος. Μια χαρά «συντονισμό» και μια χαρά «πρόγραμμα» διαθέτουν οι άνθρωποι. Ρωτήστε, άλλωστε, και την «Wall Street Journal». Που - σε συνεννόηση με τους ξεπουληματίες - διαφημίζει έξι μήνες πριν, όλα όσα θα πάθει - «συντονισμένα» και «προγραμματισμένα» - ο ελληνικός λαός, έξι μήνες μετά.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ