Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Χαλκιδική. Δ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ. Αστικές αναπλάσεις στον Πολύγυρο...

Ένα νέο σημαντικό έργο για τη Χαλκιδική εντάσσεται με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013». Πρόκειται για τις «Αστικές αναπλάσεις στον Πολύγυρο»  προϋπολογισμού 4.002.128,09 €.
Το έργο αφορά στην αστική ανάπλαση του Πολυγύρου και ειδικότερα την βελτίωση των πεζοδρομίων των κεντρικών δημοτικών οδών: Ερασιστράτου – Διοσκουρίδου, Πολυτεχνείου, Χ. Τρικούπη, Δημ. Αθ. Καραγκάνη, --->>>




Ελύτη και Ασκληπιού, την ανάπλαση των δημοτικών πλατειών, οι οποίες χωροθετούνται παραπλεύρως της οδού Διοσκουρίδου καθώς και την κατασκευή φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Ασκληπιού – Τρικούπη και στον κόμβο Νοσοκομείου.
Όλα τα πεζοδρόμια διευρύνονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μόνο το πέρασμα χωρίς στάση των οχημάτων, και δεντροφυτεύονται και πλακοστρώνονται με υλικά μεγάλης αντοχής. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση οδηγών τυφλών και η εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού.

Σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων δημιουργούνται εσοχές πλακοστρωμένες με κυβόλιθους για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων . Με τον ίδιο τρόπο δημιουργούνται και εσοχές για τους κάδους απορριμμάτων. Σε όλες τις διασταυρώσεις δημιουργούνται ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και τοποθετούνται δοχεία απορριμμάτων.
Φορέας Υλοποίησης είναι ο δήμος Πολυγύρου.
απο halkidikinews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: