Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Έρχεται» η φοροκάρτα αποδείξεων...

Τέρµα στη χαρτούρα των αποδείξεων που απαιτείται να μαζεύει ο καταναλωτής για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ βάζει η φοροκάρτα που µπαίνει στη ζωή µας από τον Μάιο.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η κάρτα που δεν θα περιέχει κανένα στοιχείο του φορολογουµένου, ώστε να µην υπάρχει η παραµικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδοµένων, θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των καταναλωτών και θα τους απαλλάσσει από την ταλαιπωρία της συλλογής των αποδείξεων που χρειάζονται για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.
Το ποσό που θα συγκεντρώσει ο φορολογούµενος από τις  --->>> 
 
 
 
 
φετινές συναλλαγές του µέσω της φοροκάρτας θα το αναγράψει στη φορολογική δήλωση του 2012, σε έναν νέο κωδικό που θα προστεθεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο στο έντυπο Ε1. 
Παράλληλα, η κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει online τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων, για να κάνει εν συνεχεία τις σχετικές διασταυρώσεις.

Τα τυχόν κίνητρα που µπορεί να δώσει το υπουργείο Οικονοµικών για τη γρηγορότερη διάδοσή της, αφού η χρήση της θα είναι προαιρετική, µαζί µε κάθε άλλη λεπτομέρεια που θα αφορά τις καθηµερινές συναλλαγές των πολιτών µε τις επιχειρήσεις, θα ανακοινωθούν µε υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τον Απρίλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: