Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Βόρεια, Ελλάδα στο πόδι για τα σχολεία της...

Ριζικά καλείται να αλλάξει ο χάρτης της εκπαίδευσης μετά την ανακοίνωση του μεγάλου σχεδίου συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων, αλλά και επανιδρύσεων, σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Στην πρώτη γραμμή των επικείμενων αλλαγών βρίσκονται μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, αλλά και σχολικές μονάδες που λειτουργούν στον ίδιο χώρο.
Τα κριτήρια, σύμφωνα με το το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι οικονομικά αλλά παιδαγωγικά, ενώ οι περιπτώσεις μαθητών που φοιτούν σε σχολεία με περισσότερους δασκάλους από μαθητές, είναι συχνές.--->>> 





Αν και ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές το ποσοστό των σχολείων που θα βάλουν λουκέτο, ο συγκεκριμένος «Καλλικράτης» έχει προκαλέσει πονοκέφαλο τόσο σε τοπικούς άρχοντες, όσο σε εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς και μαθητές.

Έτσι, με αφορμή τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: